Filmmys under sommaren!

Det finns mer eller mindre passande tider på året för olika saker och när det kommer till just film och bio så är nog de flesta överens om att det är på hösten och vintern man ska passa på att njuta av just film i soffan med lite tända ljus och en kopp te. Kan man njuta av det även under sommaren? Ja, det kan man definitivt och det tycker jag att ni alla ska göra!

Vad kan väl vara mysigare än att krypa upp i soffan på landet och kolla lite film på kvällarna? Eller så är det ju såklart lika passande att göra det när det regnar och blåser ute under dagarna. Här uppe i Sverige är vi ju inte direkt bortskämda med finfint väder ens under sommaren, så visst lockar det oftare om man är hemma i Sverige än om man är på sydligare breddgrader!

TV oh bio

Att tänka att man inte ska ”slösa” bort sommaren framför härliga filmer är ju helt fel, för att kolla på film är sällan ett sätt att slösa bort sin tid, tycker åtminstone jag. Nu är jag ju kanske mer intresserad av film än genomsnittet, men om man struntar i att tänka att man måste göra särskilda saker på grund av vilken årstid det är och att man liksom förbjuder aktiviteter som sker inomhus bara för att det är juli månad är ju lite upp och nedvänt, eller? Man ska väl göra vad man känner för att göra, oavsett om det är november eller om det är juli!

Perfekt hemmakväll med film och bra mat!

Många förknippar filmkvällar med popcorn, chips, läsk och godis, men då jag inte gillar den sortens snacks så blir det betydligt mer hälsosamt hemma hos oss när det är filmtajm! Vi brukar köra mycket på fröknäcke och frukt, råsaft, nötter och annat gott och det är så kul att ge det till de kompisar som i vanliga fall bara käkar pizza och chips. Det roligaste är att det alltid gillar det, men de gnäller alltid först och säger att de vill köra på andra regler med snacksen.

Våra regler, eftersom vi har olika smak när det kommer till snacks, är att vi äter vad värden vill ha och sedan går vi runt ett varv mellan oss för att alla kompisar ska få vara värd och bestämma snacks. Det viktigaste i detta upplägg är dock inte just snacksen, utan det är att den person som är värd också får välja film, såklart!

Träning som ombyte förnöjer!

Visst är det alldeles fantastiskt att kolla på film och mysa hela tiden, men det är också på det viset att man ju behöver lite motion mellan varven! Som tur är så har jag bra intressen som blir bra i kombination med varandra då jag gillar både det stillasittande filmtittandet och det mer rörliga med motion av olika slag.

Mina kompisar inte bara gillar mer onyttig mat än vad jag gör, de gillar inte att träna heller. Jag blir därför lite av en hälsoguru i vårt gäng, trots att jag inte tränar avancerat överhuvudtaget, så det är ju lite komiskt!